Skip to content

   Implementarea unui sistem de siguranță în cadrul unei stații de desorbție termică (tratare/ardere pământ la peste 400°C) din sudul Franței, pentru reducerea riscului de incendiu, având ca scop final protecția personalului operator, dar și întreaga instalație. Componența noului sistem de siguranță este format dintr-un rezervor de 3.500 l de apă, o pompă de mare presiune, sprinklere, electrovalve și o serie de senzori de temperatură utilizați pentru monitozare și pentru controlul funcțiilor de siguranță.

   Integrarea în sistemul actual al stației a noii componente de siguranță alcătuită din rezervor de apă, pompă de înaltă presiune, sprinklere, electrovalve și senzoristică, ce are ca rol protecția stației și a personalului operator. Pentru această lucrare s-a intervenit atât la sistemul fizic, alcătuit din totalitatea echipamentelor electrice ce compun sistemul electric, cât și la nivel de programare de software, unde s-a modificat programul inițial al stației pentru a putea fi integrat sistemul de siguranță automatizat.

  • Hardware: PLC Siemens S7-1500
  • Hardware: Convertizor de frecvență Eaton DG1
  • Hardware: Elemente de comandă, monitorizare și control
  • Software integrare aplicație SCADA – Win CC v7.5
  • Software adăugare funcții siguranță TIA Portal V16
  • Scheme electrice EPLAN
  • Calcule de dimensionare ale noilor circuite electrice

   Ca urmare a investiției în stația de desorbție termică, siguranța în exploatare a crescut în conformitate cu proiectul propus, atingând standardul de siguranță funcțională SIL2. Compania de management al riscurilor a realizat un raport, în urma căruia s-a constatat că incidentele cu risc ridicat de explozie/combustie s-au redus în următoarele 3 luni cu 98%, eliminând astfel erorile induse de factorul uman. 

Datorită implementării sistemului de siguranță și a upgrade-ului aplicației SCADA, personalul operator are acces în orice moment la informațiile critice din stație, având posibilitatea de a monitoriza și controla detaliat procesul de tratare și desorbție termică, cu siguranța că sistemul va opri stația în mod automat în orice moment critic.

Aveți nevoie de ?

Vă ajutăm în alegerea soluției optime din punct de vedere tehnic și economic, conforme cu cerințele și necesitățile proiectului dvs.