Skip to content

   Statie desorbtie termica reprezintă proiectul pentru care ELMATIC a implementat sistemul electric și de automatizări (tratare/ardere pământ la peste 400°C, neutralizare gazelor toxice rezultate prin oxidare la peste 910°C și filtrarea prafului eliminat la sfarsitul procesului). Scopul principal al lucrării este proiectarea electrică și a automatizării, realizarea tablourilor de automatizare, și bineînțeles, programarea PLC-ului pentru controlul automat al procesului și realizarea aplicației SCADA pentru stația de  desorbție termică.

    Sistemul electric de automatizare al stației a fost de realizat de la A la Z. Plecând de la consumatorii principali, s-a dimensionat instalația electrică de forță, circuitele de comandă (manuale/automate) și, implicit, documentele necesare realizării proiectului (BOM, liste de conexiuni, liste de cabluri, etc). După realizarea și integrarea instalației, s-a programat stația (PLC – ul) și s-a implementat sistemul SCADA. Aplicația SCADA permite controlul total al fiecărui element motric din stație, cât și monitorizarea parametrilor de funcționare.

  • Hardware: PLC Siemens S7-1500
  • Hardware: Convertizor de frecvență Eaton DG1
  • Hardware: Softstarter Eaton 315 kW
  • Hardware: Elemente de comandă, monitorizare și control
  • Software integrare aplicație SCADA –  Siemens Win CC v7.5
  • Software adăugare funcții siguranță Siemens TIA Portal V16
  • Scheme electrice EPLAN Electric P8
  • Calcule de dimensionare a circuitelor electrice

      Datorită implementării sistemului electric de automatizare si al aplicatiei SCADA, personalul operator are acces în orice moment la informațiile critice din stație, având posibilitatea de a monitoriza și controla detaliat procesul de tratare și desorbție termică, cu siguranța că instalatia electrica de automatizare va controla stația în mod automat, iar, în caz de avarie sistemul se va opri automat. Siguranța în exploatare și productivitatea ridicată sunt două din criteriile principale în procesul de control a statie desorbtie termica, de aceea în automatizarea stației s-a ținut cont de aceste două lucruri obligatorii, astfel încât, erorilor induse de factorul uman să fie eliminate.

Aveți nevoie de ?

Vă ajutăm în alegerea soluției optime din punct de vedere tehnic și economic, conforme cu cerințele și necesitățile proiectului dvs.