Skip to content

Sisteme SCADA

Realizăm sisteme SCADA pentru a oferi un proces de fabricație mai sigur și mai eficient

   ELMATIC proiectează și integrează sisteme SCADA personalizate pentru o gamă largă de industrii și aplicații (apă-canal, industria metalurgică, stații de epurare, stații de asfalt, stații de betoane, etc.). Echipa noastră de ingineri oferă servicii complete de proiect, inclusiv planificarea și analiza sistemului, configurarea hardware și software, programarea PLC, proiectarea și integrarea rețelei de comunicații, fabricarea panourilor de control, punerea în funcțiune a sistemului, documentația, depanarea și întreținerea sistemului realizat.

   Aplicațiile SCADA dezvoltate, combină performanțe ridicate, disponibilitate ridicată, scalabilitate largă și independență față de platformă, într-o manieră ce maximizează rentabilitatea investiției, minimizând în același timp costul total al proiectului pe parcursul întregului ciclu de viață al sistemului. Avem capacitatea de a dezvolta aplicații utilizând soluțiile diverșilor producători.

Oferim soluții complete ce satisfac nevoile proiectului dumneavoastră prin:

  • Analiza și monitorizarea într-un singur sistem pentru toate tipurile de echipamente
  • Proprietatea sistemului și a datelor proprii
  • Telemetrie la distanță și integrare în rețeaua de comunicații
  • Configurarea evenimentelor, a alarmelor și a graficii HMI
  • Realizarea paginilor HMI din sistemul dumneavoastră de automatizări
  • Arhivare, configurarea și gestionarea bazei de date
  • Acces la distanță și notificări mobile
  • Realizarea de manuale de utilizare a sistemelor SCADA
  • Punerea în funcțiune, instructajul și întreținerea

   Dezvoltarea de software SCADA cu un cod bine structurat pentru a simplifica actualizările viitoare de funcții. Interfața de utilizare a software-ului nostru este proiectată cu gândul la ușurința de utilizare, ceea ce are ca rezultat interfețe curate și coerente ce reduc distragerile și vă ajută să vă concentrați asupra informațiilor importante. 

   Oferim servicii de asistență tehnică și mentenanță pentru a ne asigura că sistemul dvs. SCADA rămâne mereu în stare optimă. Serviciile noastre includ actualizări periodice ale software-ului, identificarea și remedierea erorilor și problemele tehnice, precum și îmbunătățirea sistemelor existente pentru a se adapta la nevoile în continuă schimbare ale afacerii dvs.

Întrebări frecvente privind soluția SCADA pentru gestionarea activelor industriale

Echipa ELMATIC poate implementa diverse soluții SCADA, de la producători precum: Siemens, Rockwell, Schnneider, LS, ECAVA Integraxor, etc.

Programul nostru de mentenanță post garanție, include updateurile importante de securitate dar și alte servicii anuale de mentenanță software sau hardware.

Toate aplicațiile SCADA dezvoltate de echipa ELMATIC, sunt prevăzute pentru extinderi ulterioare. Asta poate include integrarea de noi echipamente sau realizarea de noi pagini de rapoarte, trenduri, sinoptică, etc. 

Pentru a face față numărului tot mai mare de dispozitive IoT care trebuie implementate și monitorizate prin intermediul sistemului SCADA (scalabilitate orizontală), am creat mai multe instanțe ale bazei de date într-un mediu distribuit. Acest lucru ne ajută la echilibrarea încărcăturii și la menținerea performanței sistemului SCADA chiar și atunci când dispozitivele IoT cresc în număr mare.

Asigurăm securitatea de la un capăt la altul al soluției SCADA. Componente principale de securitate ale soluțiilor SCADA sunt:

   Securitate la nivelul dispozitivului: Generarea unui certificat Root CA (autentificare client) din SCADA. Aceste certificate sunt instalate în dispozitivele IoT țintă care fac parte din rețea. Ori de câte ori SCADA primește date de la un dispozitiv la distanță, verifică mai întâi certificatul CA rădăcină pentru a verifica dacă a fost trimis de la o sursă de încredere.

   Astfel, sistemul SCADA verifică datele pentru integritate și autenticitate și protejează astfel rețeaua de interacțiunea cu orice dispozitiv aleatoriu.

Partea de cloud/server:
În cadrul serverului cloud, se implementează un mecanism de control al accesului bazat pe roluri pentru a preveni accesul la datele critice de către utilizatori necunoscuți.
O astfel de gestionare a accesului la date bazată pe roluri în cadrul SCADA ajută la eficientizarea accesului la date (supraveghetor, administrator etc.). Există o interfață separată în cadrul SCADA pentru a efectua activități importante legate de administrare.
Criptare: Toate interacțiunile de date ale sistemului SCADA sunt securizate cu ajutorul mecanismului de criptare SSL, pentru a proteja rețeaua împotriva amenințărilor de securitate. Numai destinatarul autorizat poate decoda și accesa informațiile.

Soluția SCADA este independentă de proiectarea hardware de nivel scăzut și este capabilă să susțină un mediu cu mai multe dispozitive. Prin urmare, va putea comunica cu aceste dispozitive prin intermediul mai multor protocoale de comunicare.

Soluția noastră SCADA poate fi personalizată pentru a susține analize precum grafice istorice, trenduri temporale și alte analize legate de dispozitivele IoT din rețea.
Mai mult, se pot genera rapoarte instantanee de la interfețele web SCADA în diverse formate de fișiere, cum ar fi PDF, Excel sau CSV.

SCADA furnizează informații valoroase sub formă de date în timp real și istorice despre activele industriale.

Cu ajutorul instrumentelor avansate și al algoritmilor eficienți, aceste date pot fi utilizate pentru a remedia lacunele de proiectare și de sistem, pentru a efectua lucrări de întreținere și pentru a preveni defecțiunile. Astfel, SCADA deschide calea către un ROI îmbunătățit prin optimizarea costurilor de întreținere și reparații și prin minimizarea timpului de nefuncționare a utilajelor.

Managementul dispozitivelor la distanță: Sistemul SCADA facilitează gestionarea de la distanță a dispozitivelor prin metodologii standard. Capacitatea de a gestiona de la distanță echipamentele industriale critice reduce costurile operaționale și costurile legate de deplasări. În plus, SCADA ajută la îmbunătățirea eficienței operaționale a dispozitivelor conectate, permițând utilizatorilor autorizați (operatori și echipe de întreținere) să raporteze și să implementeze acțiunile corective necesare.

Aveți nevoie de ?

Vă ajutăm în alegerea soluției optime din punct de vedere tehnic și economic, conforme cu cerințele și necesitățile proiectului dvs.