Skip to content
Home » Comunicare » Irigatii

Irigatii

     În timp ce automatizarea poate fi utilizată într-o varietate de industrii, cum ar fi cea a apelor uzate și a gazelor naturale, ea este deosebit de utilă și în sistemele de irigații la scară mică și mare. Indiferent dacă o persoană fizică deține o singură fermă sau are mii de acri de culturi pentru uz comercial, un sistem de irigații automatizat, controlat de la distanță, care utilizează SCADA, îl poate scuti pe proprietar de dureri de cap, pierderi de venituri și echipamente defecte.

  Cum se utilizează SCADA în automatizarea industrială pentru irigații?

    Multe sisteme de irigații sunt vaste și includ sute de kilometri de conducte, în funcție de mărimea operațiunii. Unele sisteme sunt amplasate în zone slab populate, unde ar fi nevoie de ore întregi pentru a se deplasa pentru monitorizare.

     Altele sunt amplasate în zone care înregistrează schimbări extreme de temperatură, lăsând sistemul expus la temperaturi de îngheț sau de caniculă și la problemele costisitoare care ar putea apărea. Automatizarea irigațiilor poate scăpa de aceste probleme, eliberând în același timp lucrătorii pentru a se concentra asupra problemelor reale.

     Tehnologia SCADA poate fi utilizată în multe moduri atunci când este vorba de un sistem de irigare automatizat. În primul rând, poate detecta nivelurile de apă din sol și poate declanșa irigarea sau trimite un mesaj de oprire a sistemului.

     În al doilea rând, poate determina când temperaturile de îngheț și înghețul pot deveni o problemă prin calcularea automată a temperaturii de bulb umed. Prin udarea culturilor înainte de îngheț, plantele delicate pot fi adesea salvate.

     În al treilea rând, poate folosi senzori dedicați pentru a determina nu numai când să ude, ci și cât de multă apă să folosească.

   

  Tipuri de sisteme de irigare automatizate care utilizează SCADA

     Un sistem automat de irigare poate fi atât de simplu sau de complex, în funcție de necesitățile zonei. Exploatațiile foarte mici pot avea nevoie doar de sisteme de irigare automatizate bazate pe radio, în timp ce exploatările de mari dimensiuni pot beneficia de sisteme de irigare controlate prin telefon mobil care se bazează pe modemuri celulare pentru informații în timp real.

     Un sistem minimalist în buclă deschisă trimite informațiile aplicabile către controler, care va stabili programul de irigare dorit. Pe de altă parte, sistemul cu buclă închisă utilizează o strategie definită pentru a iriga automat pe baza informațiilor colectate de la senzori.

     Un sistem computerizat utilizează un software pentru a monitoriza senzorii și pentru a automatiza sarcinile pe baza vitezei vântului, a temperaturii, a condițiilor solului și multe altele. Astfel, angajații sunt scutiți de o parte din sarcina de lucru, permițându-le să se concentreze asupra altor activități, asigurându-se în același timp că solul și culturile primesc apa și protecția de care au nevoie.

   

  panou comenzi irigatii scada

  Beneficiile SCADA pentru automatizarea irigațiilor

     Sistemele de irigare controlate de la distanță care utilizează SCADA oferă proprietarilor numeroase beneficii care se pot traduce în economii mari de timp și bani. În primul rând, SCADA le permite operatorilor să vizualizeze și să controleze toate echipamentele la un moment dat și într-un singur loc. Nu numai că nu trebuie să se deplaseze de la un loc la altul, dar nici nu trebuie să se conecteze la o varietate de sisteme diferite pentru a obține o vizualizare în timp real a sistemelor lor de irigare.

     În al doilea rând, SCADA îi ajută pe managerii de irigații să rezolve rapid orice problemă prin trimiterea de alarme și notificări de urgență. Unele probleme sunt rezolvate imediat cu ajutorul unor direcții prestabilite. Altele pot fi rezolvate de la distanță cu ajutorul unui controler logic programabil (PLC).

     În al treilea rând, SCADA garantează că culturile sunt menținute sănătoase, folosind în permanență cantitatea potrivită de apă. Sistemele complicate reduc posibilitatea unei udări insuficiente sau excesive și pot elimina, de asemenea, scurgerile de îngrășăminte.

  Echipa ELMATIC are capacitatea de a proiecta și executa stații pentru irigații având o experiență deosebită cu acest tip de aplicație.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *