Skip to content
Home » Comunicare » Descriere sisteme Siemens ET 200

Descriere sisteme Siemens ET 200

  Descriere sisteme SIEMENS

  Daca in articolul acesta am descris gamele de produse a familiei Siemens , in acest articol vom prezenta in particular gama Simatic ET 200, folosita de echipa ELMATIC in multe proiecte din portofoliul nostru de automatizari.

  Ce isi propune sa realizeze sistemele ET 200 si mai ales unde sunt necesare ?

     Cu SIMATIC ET 200, se ofera un sistem multifuncțional, modular și precis scalabil pentru automatizarea distribuită pentru soluții în dulapuri de comandă, fără dulapuri de comandă direct la mașină, precum și pentru utilizarea în zone periculoase. Toate produsele pot fi integrate în sistemul de automatizare prin PROFIBUS sau PROFINET. Cu alte cuvinte nu mai este necesar sa instalam un PLC in fiecare locatie unde sunt prezenti mai multi senzori, motoare, etc., dar nici nu mai este necesar sa cablam utilajele pe distante mari, astfel avem posibilitatea sa instalam o unitate de tip ET 200 intr-o zona de interes unde  densitatea semnalelor I/O este crescuta si folosind Profinet de exemplu, utilizam un singur cablu de comunicatie pentru a trimite toate semnalele dorite la unitatea centrala, PLC. De notat ca in aceste insule nu se poate realiza o logica de tip PLC, fiind doar o extensie a automatului programabil.

  Aceste sisteme se impart in 3 mari categorii:

  1. Sisteme SIMATIC ET 200 pentru tablourile de comanda
  2. Sisteme SIMATIC ET 200 fara dulapuri de comanda
  3. Sisteme SIMATIC pentru aplicatii de tip heating

     In continuare vom prezenta fiecare categorie in parte, uneori facand o comparatie directa intre procesoarele (ET 200) din aceiasi categorie.

  1. Sisteme Simatic ET 200 pentru tablourile de comanda

     In principiu in aceasta categorie intra produsele cu o clasa de IP 20. Deci montajul acestor aparate trebuie sa se realizeze in tabloul electric pentru a proteja aceasta unitate. Ca si produse din aceasta categorie avem urmatoarele:

  SIMATIC ET 200iSP

  Sistemul de I/O distribuite SIMATIC ET 200iSP reprezinta soluția economică pentru zonele cu pericol de explozie. Stația I/O modulară, cu siguranță intrinsecă, este deosebit de flexibilă și necesită un nivel minim de inginerie, instalare și cablare. SIMATIC ET 200iSP este utilizat de obicei în instalațiile de producție din industria de proces(de exemplu pe platforme petroliere) și oferă o integrare optimă în PCS 7 și în alte sisteme de control. Sistemul este potrivit pentru instalarea directă în zone supuse riscului de explozie a gazelor sau a prafului, adică în zonele 1 și 2, precum și în zonele 21 și 22; senzorii și actuatoarele pot fi amplasate direct în zonele 0 și 20. Pentru SIMATIC ET 200iSP sunt disponibile standarde și aprobări complete.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *