Skip to content
Home » Comunicare » Automatizari Schnneider

Automatizari Schnneider

  Introducere.  Schneider Electric este un producator francez de PLC  si nu numai. Pana in momentul scrierii acestui articol erau lansate urmatoarele linii de PLC

  Schneider Electric
  Zelio Logic
  automatizari schnneider

  Zelio Logic reprezinta prima clasa de relee programabile, utilizate in controlul sistemelor simple de la 10 pana la maximum 40 I/O. Pot fi achizitionate in 3 modele monobloc cu 10,12 sau 20 I/O. Trei cuvinte descriu cel mai bine aceasta gama de relee inteligente: Simplu, Flexibil si Deschis.

  Simplitatea este cuvantul ce descrie aceasta gama cel mai bine. Sunt echipamente compacte, solide, stabile si durabile. 

  Aceasta gama poate fi echipata cu 2 tipuri de module de extensie pentru comunicatii: Modbus si Ethernet. De altfel se poate efectua monitorizarea de la distanta si controlul instalatiilor unde este instalat cu ajutorul modulului modem (GSM).

  Schneider Electric
  M171 si M172

  Controlerele logice Modicon M171/ M172 și software-ul  EcoStruxure Machine Expert – HVAC sunt concepute pentru producătorii de echipamente  HVAC și îi ajută să maximizeze profitabilitatea și eficiența energetică.

  – Controlerul logic optimizat Modicon M171 pentru mașini simple și compacte este cel mai mic controler programabil de pe piață. Acest controler există, de asemenea, în versiunea de montare încastrată și necesită un efort minim de instalare, oferind în același timp o versatilitate extraordinară.
  – Controlerul logic performant Modicon M172 pentru mașini de orice dimensiune și conectabile la BMS. Acest controler oferă mai multă performanță, mai multă conectivitate și mai multă scalabilitate datorită unei game complete de expansiuni I/O și afișaje la distanță.

  Soluțiile bazate pe Modicon M171/M172 sunt mai rapide și mai ușor de implementat datorită EcoStruxure Machine Expert HVAC, platforma unică Schneider Electric pentru programare, vizualizare și punere în funcțiune.
  – De la mașini compacte la mari, de la mașini simple la mașini conectate, cu un set de Display-uri, Expansiuni I/O, Drivere electronice pentru supape de expansiune și Senzori, controlerele Modicon M171 / M172 reprezintă cea mai bună alegere pentru soluții complete de automatizare pentru mașini HVAC.

  Seria Modicon M171/M172 oferă o gamă largă de opțiuni de conectivitate pentru a susține integrarea cu o varietate de BMS. Un dispozitiv gata de conectare, noul Modicon M172 încorporează protocoalele Ethernet, Modbus și BACnet ca standard și protocoalele LonWorks sau Konnex ca opționale. În plus, serverul web integrat permite o soluție pentru control de la distanță sau conectivitate în cloud. Acesta simplifică întreținerea datorită WebVisu încorporat, care sunt compatibile cu browserele web standard.

  Schneider Electric
  M221

  Controlerul programabil M221 ofera performante foarte bune daca ne raportam la clasa din care face parte. Software-ul necesar programarii este gratuit si cunoscut sub denumirea de EcoStruxure Machine Expert-Basic, fiind populat de o multime de functii predefinite.

  Procesorulde baza al M221 poate fi extins prin module suplimentare de: siguranta, starter motor, module I/O, unitati servo, pregatite pentru a fi conectate in industria 4.0.

  Automatele programabile din gama M221 pot fi conectate prin Ethernet, acees wireless, servere web astfel incat aveti acces in orice moment la aplicatia dumneavoastra.

  Schneider Electric
  M238

  Modicon M238 este un PLC compact si bine optimizat, ce asigura putere si flexibilitate in echipamentele de automatizare cu un grad nu foarte mare de automatizare.

  Aceasta gama ofera solutia all in one intr-un design compact. Se utilizeaza in mod deosebit in industria alimentara.

  Baza compacta cu 24 I/O incorporate insotita de o librarie bogata de blocuri functionale pentru aplicatii de pozitionare

  Procesorul de baza poate fi extins pana la 7 module de extensie (cu un total de 248 I/O) . Poate avea 4 iesiri PWM incorporate, blocuri functionale motion, memorie extinsa, CAN Bus pentru axe multi-independente.

  Schneider Electric
  M241

  Controlerul logic Modicon M241: referinta pentru controlerele compacte pentru masini!
  Controlerul logic Modicon M241 ofera cea mai buna comunicatie din clasa cu 5 porturi incorporate. Va ofera caracteristici tehnice de varf si CANopen incorporat pentru arhitecturi fieldbus cu pana la 63 de dispozitive, reducand durata si costul instalarii. 

  Obtineti acces nelimitat la masina dumneavoastra prin Ethernet – oriunde si oricand si simplifiati intretinerea cu ajutorul oricarui dispozitiv mobil prin paginile de vizualizare concepute direct in SoMachine si stocate in serverul web al PLC.

  La fel ca toata gama M251 si M241 se configureaza cu ajutorul softwareului So Machine ce vine mai nou sub umbrea MachineStruxure. Ecnonomisesti timp la proiectare folosind librariile bogate ce insotesc acest program de configurare.

  Schneider Electric
  M251

  Controlerul PLC din gama Modicon M251 reprezinta alegerea perfecta pentru arhitecturi modulare si distribuite, ce conecteaza totul. Poate fi insotit de CanOpen sau Modbus TCP permite cu usurinta sa asiguram o conexiune cu SCADA, MES, ERP prin cabluri Ethernet sau Wi-Fi.  Asemenea activand optiunea de Web Server putem accesa masina de oriunde.

  Masina poate fi echipata cu module de tip TM3 cu un format ultra compact cu pana la 14 de module de extindere rapida. Se aseamana din multe puncte de vedere cu gama M241 dar vine cu performante mai bune si posibilitati de configurare net superioare.

  La fel ca toata gama M241 si M251 se configureaza cu ajutorul softwareului So Machine ce vine mai nou sub umbrea MachineStruxure. Ecnonomisesti timp la proiectare folosind librariile bogate ce insotesc acest program de configurare.

  Schneider Electric
  MC80

  Modicon MC80 asigură o funcționare optimizată, rezistentă la condiții extreme, cu o fiabilitate și performanță ridicate. De asemenea, include caracteristici speciale pentru simplificarea diagnosticării și automatizarea sarcinilor de întreținere, pentru a reduce timpul de nefuncționare

  Construit pentru a rezista la temperaturi extreme (de la -25ºC la +70ºC/-13ºF la +158ºF) pentru a crește disponibilitatea sistemului

  Seria Modicon MC80 este un controler local de câmp solar pentru aplicații de energie solară centralizată (CSP)

  Proiectat pentru simplitate și compactitate pentru o instalare rapidă, integrează biblioteci solare pentru un timp de proiectare ușor și scurt. Ghidul TVDA ajută utilizatorii să integreze Modicon MC80 în sistemul lor de control solar

  Funcționarea sa inteligentă permite accesul de la distanță la date prin Ethernet și oferă un nivel ridicat de fiabilitate și precizie pentru a satisface algoritmii de poziționare solară. Suportă topologia în inel RSTP (Rapid Spanning Tree Protocol) pentru redundanța rețelei în caz de defecțiune a legăturii.

  Întreținerea se face cu ușurință datorită unui instrument de management extins și ușor de utilizat (SGbackup) pentru managementul programelor și firmware-ului în aplicațiile PAC la scară largă.

  Caracteristicile integrate de securitate a rețelei ajută la protejarea funcționării centralelor solare.

  Schneider Electric
  M340

  Mult mai mult decât un PLC, controlerele programabile de automatizare Modicon (PAC) sunt construite pentru a se potrivi nevoilor industriei de proces și pentru o gamă largă de aplicații de automatizare exigente. Modicon M340 poate fi utilizat individual, dar este, de asemenea, partenerul perfect al Modicon Premium și Modicon Quantum, crescând performanța, calitatea și profitabilitatea procesului industrial, a instalațiilor sau a utilajelor dumneavoastră.

  De formă compactă, Modicon M340 oferă flexibilitate și funcții integrate într-o cutie mică. În inima procesului, acesta vă oferă soluții Plug&Work atât cu dispozitive Schneider Electric, cât și cu dispozitive terțe. Capacitatea mare a software-ului EcoStruxure Control Expert vă va ușura și scurta timpul de programare și punere în funcțiune.

  Schneider Electric
  Modicon Quantum

  Oferind o gamă largă de procesoare, Modicon Quantum este ideal pentru procesele complexe. Puterea procesoarelor sale are ca rezultat timpi de ciclu optimi, integrând în același timp tot mai multe funcții de comunicare, diagnosticare, flexibilitate a memoriei și stocare de date. Sistemul Quantum Safety este acum disponibil, certificat TUV Rheinland, simplu de utilizat și gata de a fi integrat în sistemul dumneavoastră automatizat.

  Quantum oferă unități centrale de procesare bine echilibrate, capabile să ofere performanțe de top, de la instrucțiuni booleene până la cele în virgulă mobilă.
  +5 limbi IEC ca standard: LD, ST, FBD, SFC, IL, limbajul Modicon LL984 pentru a facilita migrarea bazei instalate.
  +Sistem multitasking de nivel înalt
  +Capacitate de memorie de până la 7 Mb utilizând extensii PCMCIA
  +Modelat special pentru aplicații de control al proceselor cu module cu acoperire conformă și un catalog extins de module partenere
  +Procesoare de siguranță și module I/O pentru gestionarea sistemelor integrate de siguranță
  +Soluții Plug & Play de înaltă performanță de tip Hot-Standby cu tastatură LCD pentru monitorizare locală
  +Numeroase porturi încorporate (port USB, port Ethernet TCP/IP cu server Web, Modbus Plus și cel puțin un port serial Modbus) pe panoul frontal
  Conectivitate în raft la Profibus-DP, router Ethernet încorporat

   

  Schneider Electric
  M580

  Modicon M580 ePAC este primul controler integrat high-end construit pentru instalația EcoStruxure™ într-o arhitectură deschisă, flexibilă, fiabilă, durabilă, sigură și securizată. Dispune de controlere redundante și controlere de siguranță (PLC de siguranță SIL3) cu Ethernet nativ și securitate cibernetică încorporată în nucleul său.

  +Configurare ușoară și conformitate cu reglementările

  +Firmware și software criptate și semnate digital

  +Funcții de firewall – listă de control al accesului și control al fluxului de date

  +Trasabilitatea evenimentelor de securitate (Syslog)

  +Comunicații securizate către stația de inginerie și comunicații PLC-to-PLC cu IPSEC

  +Securitate cibernetică nativă pentru aplicațiile SCADA și IIoT cu protocoale OPC UA  și RTU securizat 

  Valorificați codul dumneavoastră prin intermediul instrumentelor de conversie software de la software-ul moștenit (PL7/Concept) încorporat în EcoStruxure Control Expert sau instrumente suplimentare (UMAC, EcoStruxure Control Engineering).
  – Capitalizați cablajul prin intermediul kiturilor hardware și conectați I/O existente la M580 sau la magistrala Quantum S908 RIO gestionată de M580.
  – Capitalizați pe protocoalele dvs. moștenite: Modicon M580 suportă protocoale utilizate în platformele Modicon și Télémécanique moștenite, cum ar fi busul coaxial Modicon S908, Modbus Plus, Ethway, Global Data sau Interbus-S.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *