Skip to content
Home » Comunicare » Statii de asfalt

Statii de asfalt

     Inima unei stații de asflat este centrul de comandă compus de regula dintr-un tablou de automatizari,  un tablou de distribuție  și un PC de nivel industrial ce rulează un sistem SCADA. Acest ultim sistem controlează întreg procesul de realizare a mixturii asfaltice și oferă date de producție a stației în timp real și starea fiecărei intrări/ieșiri individuale, inclusiv date despre componente. De asemenea, sistemul are capacitatea de a furniza date privind consumul de combustibil și de energie.       Datele colectate și furnizate de SCADA vă oferă o viziune cuprinzătoare asupra performanței uzinei dumneavoastră, care poate fi utilizată pentru a conduce procesul de luare a deciziilor de afaceri. S-au dus zilele de presupuneri și estimări. Proiecte de amestecuri nelimitate, control individualizat al umidității, capacități de întocmire a graficelor și de raportare, moduri volumetrice și de balanță, setări flexibile pentru sincronizare, backup/restaurare, toate acestea sunt standard pentru a vă oferi un avantaj și mai mare pe piață.

     Echipa ELMATIC știe că tehnologia încorporată în instalație este la fel de bună ca și operatorul care o conduce. Prea des, performanța operatorului poate fi limitată de sistemul de control.

   

  O stație de asfalt standard conține următoarele funcții

  • Pornirea și oprirea automată a instalației cu secvența de inter-blocare
  • Secvența de aprindere a arzătorului și afișarea defecțiunilor
  • Control automat al arzătorului cu pornire și procentaj de ardere
  • Controlul exhaustorului prin montarea unui convertizor de frecvență afisând procentajul de viteză și starea de presiune negativă a sistemului
  • Control automat de curățare a filtrului cu saci cu starea presiunii diferențiale a filtrului cu saci
  • Interblocaje, avertismente, limite setabile și jurnale pentru o siguranță sporită   

    ECRANE GRAFICE moderne 

     Cu o grafică modernă și adaptată, o vizualizare cuprinzătoare a ecranului principal și o serie de ecrane orientate către operator, toate la un click de mouse, sistemul de control oferit de ELMATIC oferă o experiență de utilizare atractivă din punct de vedere vizual și intuitivă. Întrerupătoarele, contoarele și avertismentele clar identificate ale sistemului asigură faptul că operatorul instalației deține controlul total asupra tuturor aspectelor legate de producția instalației.

  PUTEREA ETHERNETULUI

     Sistemul implementat este conceput pentru a reduce timpul de pornire, timpul de nefuncționare și costul total de proprietate prin utilizarea unei rețele Ethernet de mare viteză. Această rețea permite conectarea tuturor dispozitivelor direct la un PLC  prin Ethernet, care produce informații precum semnalele de funcționare și de eroare, amperajele motorului, diagnosticarea, timpii de funcționare și multe altele.

  ASISTENȚĂ LA DISTANȚĂ

     Sistemul stației de asflat vine standard cu posibilitatea de a beneficia de asistența echipei ELMATIC de experți în programe, direct din fabrica noastră la centrul de control. Această dispoziție de asistență de la distanță facilitează reglarea fină și depanarea sistemului de către inginerii Prin utilizarea conexiunii la internet de mare viteză a casei de control. Un hard disk redundant asigură că datele dumneavoastră sunt întotdeauna în siguranță.

  Realizam statii de asflat

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *